Brandweer naar twee gaslekken

Brandweer naar twee gaslekken

De politie heeft dinsdagmorgen het deel van de Beukenlaan tussen de Dalweg en de Molenstraat richting Soest-Zuid afgesloten om de brandweer en medewerkers van netbeheerder Stedin de ruimte te geven om een gaslek te verhelpen.

Bij graafwerkzaamheden op de scheiding van de weg en fiets- en voetpad roken werklieden een gaslucht. Zij waarschuwden de brandweer. Bij onderzoek werd niet direct duidelijk of het om een recent lek ging of dat er elders een lek zat dat de lucht verspreidde. De brandweer legde de plek waar de meter uitsloeg verder bloot zodat Stedin direct aan de slag kon om het euvel te verhelpen. Daarna werd de weg weer vrijgegeven.

’s Middags werd de brandweer voor de tweede keer gealarmeerd voor een gaslek, ditmaal aan de Plasweg. Een bewoner vertrouwde het niet toen hij een gaslucht in de woning rook. Hij wist dat er buiten op straat graafwerkzaamheden werden verricht en vermoedde dat daarbij iets mis was gegaan.

De brandweer verrichtte metingen, constateerde dat er inderdaad sprake was van een gaslek, maar liet de opsporing en het herstel ervan aan de medewerkers van netbeheerder Stedin over. De rol van de brandweer bleef zodoende beperkt tot het ventileren van de woning. Gedurende de brandweerinzet en de reparatiewerkzaamheden van Stedin was de Plasweg voor het doorgaande verkeer afgesloten.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers