Bluspoging door eigenaar voorkomt uitbreiding brand

Bluspoging door eigenaar voorkomt uitbreiding brand

Als de eigenaar van een garagebedrijf aan de Soesterbergsestraat maandagmiddag niet zelf al was begonnen de tijdens werkzaamheden ontstane binnenbrand te blussen, zou de schade nog veel groter zijn geweest. Hij kreeg zoveel rook binnen, dat controle door ambulancemedewerkers noodzakelijk werd geacht.

De brand, die aanvankelijk uitslaand was, waardoor de brandweer met groot materieel uitrukte, richtte grote schade aan het interieur en een deel van het dak aan. De brand brak uit tijdens werkzaamheden aan de benzineleiding van een auto. Door onbekende oorzaak ontstond een steekvlam. De eigenaar probeerde direct het vuur te doven, maar dat lukte niet. Wel leidde zijn poging ertoe dat de brand in zoverre binnen de perken bleef dat de brandweer het vuur met inzet van één straal snel onder controle kon krijgen.

De brandweer voerde ook op het dak een inspectie uit omdat de vlammen het dak binnen hadden aangetast, maar daar bleken verder geen maatregelen nodig te zijn. Een medewerker van de Stichting Salvage zorgde voor maatregelen ter beperking van verdere schade en bijstand aan de gedupeerde eigenaar.

Gedurende de inzet van de brandweer was het gedeelte van de Soesterbergsestraat tussen de Eikenlaan en de rotonde Kerkstraat-Birkstraat afgesloten. Dat leidde tot verkeersopstoppingen, niet alleen omdat de brand juist in de spits was, maar vooral ook omdat het extra druk op de weg was met verkeer dat blijkbaar nog snel inkopen wilde doen voordat de winkels in verband met de nieuwe coronamaatregelen voor lange tijd hun deuren moesten sluiten.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers