Brandweer controleert vat met zuur

Het is een raadsel wie het blauwe vat heeft achtergelaten tussen de soortgelijke speeltonnen waar kinderen mee spelen tijdens de buitenschoolse opvang (bso) op de accommodatie van SEC aan de Bosstraat. Politie en brandweer werden hiervoor dinsdagavond ingeschakeld omdat kinderen in aanraking waren gekomen met de ton waarin een klein laagje licht zuur zat. Een paar kinderen kregen dit op hun handen met een prikkerig gevoel als gevolg. Nadat de pedagogisch medewerker de kinderen direct hun handen had laten wassen, was het prikkerige gevoel weg.

Volgens de leiding van de bso was er geen huidirritatie en ook geen sprake van blaren. Bezoek aan de huisarts was niet noodzakelijk. De ouders van de kinderen werden meteen ingelicht. Vanwege de vreemde situatie heeft de leiding eerst contact opgenomen met SEC en vervolgens de politie gebeld die de brandweer liet komen. Hierdoor was het inmiddels avond geworden. De brandweer stelde een onderzoek naar de inhoud van de ton waar geen sticker met een waarschuwing op aangebracht was. Ook was hij tussen de andere soortgelijke tonnen niet als gevaarlijk te herkennen.

De brandweer zette tijdens het onderzoek de ingang van het complex af, haalde het vat dat in een opslag stond naar buiten en onderzocht de inhoud. Het bleek om een lichtzure vloeistof te gaan. Besloten werd het vat door de gemeente te laten afvoeren.

Vaststaat dat de ton niet van SEC of de buitenschoolse opvang was. ,,Wie het heeft gedumpt op onze locatie blijft helaas een grote vraag,” aldus de leiding van de bso.

 

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers