Boom geblust en smeulende bielzenwand gesloopt

 

Na eerder op de dag een brand in een beukenboom diep in  het bos langs de Wieksloterweg te hebben geblust, werd de brandweer dinsdagavond opnieuw met een bijzondere brand geconfronteerd: in een bielzenwand langs de verhoogde afscheiding van de tuin naar de kelder bij de democratische school De Ruimte aan de Insingerstraat.

 

’s Morgens werd de brandweer het bos ingestuurd voor een brandende boom. Het vuurtje met met behulp van één straal geblust. Uit de sporen viel af te leiden dat de boom was aangestoken.

 

Op de Insingerstraat hadden bewoners van het schoolterrein eerder op de dag al een brandlucht geroken. Pas ’s avonds werd de oorzaak ontdekt, mede door de rookontwikkeling. Er werd direct  een poging gedaan om met emmers water het smeulende vuur te doven, maar ze slaagden daar niet voldoende in. Daarom waarschuwden ze om 21:20 uur de brandweer.

 

Deze kon weinig anders dan de bielzenwand afbreken, waarbij telkens weer vonken ontstonden. Die werden met emmers water geblust. Er was enige tijd voor nodig om de wand te slopen. Toen een grote lap landbouwplastic en de laatste balk waren verwijderd, stortte een deel van de wand in waaronder de laatste vuurresten werden gedoofd. Om 22:10 uur kon de brandweer inrukken.

 

De oorzaak van de brand is onduidelijk.

 

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers