Bewoner tijdig uit brandende flat, hond gered

Bewoner tijdig uit brandende flat, hond gered

Een tweehoog flatwoning aan het Van de Veldeplantsoen is zondagnacht onbewoonbaar geraakt door een uitslaande brand. Daarbij werd de bewoner gewond. Hij werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De brandweer slaagde erin een hond te redden. Hij werd gewond overgedragen aan medewerkers van de dierenambulance. De verzameling spinnen  in een terrarium overleefde de brand niet.

De brand werd om 01:40 uur gemeld. Op grond van het aantal meldingen schaalde de alarmcentrale al vrijwel  direct op naar middelbrand. De brandweer rukte met twee bluswagens en de hoogwerker uit. Bij aankomst bleek het te gaan om een uitslaande brand, die aan de voor- en achterzijde van de woning met twee stralen werd bestreden.

De slapende bewoner was op de brand attent gemaakt door het blaffen van de hond. Hij verliet direct de woning, maar de hond bleef achter. Die werd nadat de brand was geblust door de brandweer naar buiten gebracht. Buiten kreeg het dier eerste hulp van de brandweer. Later kwam het bericht dat de hond het heeft overleefd en gezond was.

Intussen had de politie de naast- en bovengelegen woningen ontruimd. De brandweer verrichtte daar metingen op de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen, maar kon alle woningen vrijgeven. Een aantal bewoners koos er niettemin voor de nacht verder op een ander adres door te brengen.

Hoewel de brandweer het vuur snel onder controle had, is de flatwoning waar de brand woedde onbewoonbaar. De oorzaak van de brand is niet bekend. Een medewerker van Stichting Salvage, die behulpzaam is bij de afhandeling van incidenten, nam de eerste maatregelen ter beperking van verdere schade.

Foto’s Nicky Gommers

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers