Auto frontaal tegen boom, drie gewonden

De dienst Verkeers Ongevallen Analyse van de politie doet onderzoek naar de oorzaak van een zware aanrijding op de De Beaufortlaan in Soestduinen. Daar reed vrijdagavond een personenauto met drie inzittenden frontaal tegen een boom. Twee van de drie inzittenden konden spoedig worden bevrijd, het derde slachtoffer kon pas na ruim een half uur door de brandweer uit het wrak worden gehaald.

Het ongeluk gebeurde om 21:30 uur. De auto reed in de richting van de Soesterbergsestraat. Nabij de Van Lijndenlaan raakte de auto door onbekende oorzaak van de weg, reed in de rechterberm een boom omver en kwam met zo’n hevige klap tegen een tweede boom tot stilstand dat omwonenden veronderstelden dat er iets op het naastgelegen spoor was gebeurd. Zij verleenden de gewonden de eerste hulp.

Eén van hen was, nadat hij was uitgestapt, terug de auto ingegaan en op de bijrijdersstoel gaan zitten. Een omwonende ondersteunde hem. Omdat het slachtoffer klaagde over pijn in de rug, riepen ambulancemedewerkers de hulp in van de brandweer om hem zo stabiel mogelijk uit de auto te krijgen. Dat lukte nadat de brandweer van Soesterberg eerst een portier had verwijderd. Alle drie gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht, het door de brandweer bevrijde slachtoffer naar het UMC in Utrecht. De auto was total-loss en werd door een bergingsbedrijf geborgen.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers