Vrouw bekneld in auto na aanrijding met boom

Dat het woensdagmiddag een uur en een kwartier duurde voordat een vrouw uit haar auto kon worden bevrijd, lag niet aan de brandweer. Het was medisch personeel dat pas later tot de conclusie kwam dat het de voorkeur verdiende dat de vrouw rechtstandig met een wervelplank uit de auto werd gehaald. Dat kon pas toen de brandweerkorpsen van Soest en Amersfoort met redapparatuur dak en portieren van de auto hadden verwijderd. Voordat het zover was, moest eerst de accu losgemaakt worden en moesten de airbags worden veiliggesteld.

Snellere hulpverlening had de automobiliste, die vermoedelijk onwel was geworden, niet kunnen verwachten: de boom die zij in volle vaart frontaal raakte, staat in de tuin van de huisartsenpost De Bundeling aan de Schoutenkampweg op de hoek met de Buntweg. Een arts was dan ook direct ter plaatse om eerste hulp te verlenen.

Om goed bij de auto te kunnen komen, moest de brandweer eerst nog enkele struiken uit de tuin snoeien. Toen dat gebeurd was en dak en portieren van de auto waren verwijderd, kon de vrouw uit de auto worden gehaald en op een brancard worden gelegd. Zij werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De auto was total-loss.

Gedurende de inzet van de hulpverleners was er geen doorgaand verkeer op de Schoutenkampweg tussen de Ossendamweg en de Buntweg mogelijk.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers