Vlam in de pan en autobrand in Soest

Vlam in de pan en autobrand in Soest

De bemanning van de tankautospuit die naar een keukenbrandje aan de Staringlaan was geweest,  was zaterdagavond bij terugkomst op de kazerne nog niet uitgestapt toen  opnieuw een brandmelding binnenkwam. De auto kon dus direct door naar de Neerweg waar een personenauto in brand stond.

De melding van de Staringlaan betrof een vlam in de pan. De bewoners hadden om patat frites te bakken een pan met vet op het gas gezet. Toen de inhoud te heet werd, sloeg de vlam in de pan. Dit werd direct ontdekt, zodat de vlammen met het deksel konden worden afgedekt en de schade beperkt bleef. De brandweer hoefde niet te blussen. Bij controle bleek ook de afzuiginstallatie niet aangetast te zijn. De bewoners werden door ambulancepersoneel nagekeken omdat zij rook hadden ingeademd, maar zij hoefden niet verder behandeld te worden.

Net terug op de kazerne kwam de melding van een autobrand op de Neerweg. Daar was op de parkeerplaats naast de Oude Kerk sprake van een begin van brand in een geparkeerde auto. De linkervoorkant van de auto brandde, naar men vermoedt als gevolg van brandstichting. De brandweer was zo snel ter plaatse, dat het vuur nauwelijks kans kreeg onherstelbare schade aan te richten. Met één straal werd het vuur gedoofd.

Foto’s Nicky Gommers

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers