Twee alarmeringen kort na elkaar

Het gebeurt niet vaak dat er tijdens een inzet van de brandweer een tweede brandmelding binnenkomt, maar zondagavond was dat wel het geval. Terwijl de brandweer bezig was met de aanpak van een schoorsteenbrand aan de Lange Brinkweg, werd er opnieuw gealarmeerd, toen voor een keukenbrand in Colenso.

De eerste alarmering was om 18:02 uur. De brandweer werd naar een vrijstaande woning aan de Lange Brinkweg gestuurd.

Lange Brinkweg -- ~ 31 januari 2016 ~ 012

De bewoner vertrouwde het niet toen hij bij het stoken van de open haard onnatuurlijke geluiden in de schoorsteen hoorde. Bovendien hadden de buren hem erop geattendeerd dat er vonken uit de schoorsteen kwamen. Reden genoeg dus om de brandweer te alarmeren.

Twee bluswagens rukten uit alsmede de hoogwerker. Deze werd iingezet om de schoorsteen te kunnen vegen. Daarbij kwam flink wat rook vrij. Ook in de woning zelf, vooral op zolder, hing flink wat rook. Uiteindelijk bleek de schade mee te vallen. De bewoners kregen een negatief stookadvies.

Lange Brinkweg -- ~ 31 januari 2016 ~ 017

Tijdens de inzet kwam om 18:48 uur de melding van een keukenbrand in Colenso binnen. Door een herverdeling van taken aan de Lange Brinkweg kon één bluswagen snel naar het nieuwe brandadres, waardoor de inmiddels ook gealarmeerde brandweer Baarn naar de kazerne terug kon. De brandweer werd gehinderd doordat de Noorderweg open ligt, zodat de wagen niet tot bij het brandadres kon komen.

image2sdef

Uiteindelijk was dat ook niet nodig, want het brandje was al uit. Het bleek dat de oven door oververhitting in brand was geraakt. De bewoners hadden vonken gezien en de brandweer gealarmeerd. Deze heeft de oven uit de keuken verwijderd en een inspectie uitgevoerd met de warmtebeeldcamera. Er waren echter geen sporen van brand meer te ontdekken.