Soest wint op hogedrukbaan

In geen dertig jaar had het brandweerkorps van Soest meegedaan aan wedstrijden, dus was de eerste plaats bij de vaardigheidstoetsen die brandweerpost Amerongen hield als onderdeel van de viering van haar 85-jarig bestaan een opzienbarende prestatie. Soest met als bevelvoerder Richard Bruins won niet alleen als team op de tankautospuit hogedruk, Mario Anderson en Dennis Kempers kregen het hoogste aantal punten als beste aanvalsploeg van de regio.

Brandweer 1

Er deden tien brandweerploegen uit de provincie mee aan de wedstrijd op de hogedrukbaan op het asielzoekerscentrum in Overberg. Volgens het scenario was brand ontstaan in een gebouw waarbij vermoedelijk nog mensen aanwezig waren. Wedstrijdploegen werden vanaf door de beveiliging naar het brandadres begeleid. De ploeg die de oefeningen op de snelste, veiligste en beste manier oploste, werd winnaar van de dag.

De beste inzet op het gebied van blussen, redding van drie slachtoffers, ventileren en hulpverlening (reanimeren) was volgens de jury van Soest. Na afloop nam Richard Bruins de beker en het juryrapoort in ontvangst nemen.

Brandweer 2

Uitslag van baan TS-HD: 1. Soest, 2.Groenekan-3, 3.Veenendaal. Deze korpsen gaan door naar de eerste ronde gewestelijk in Veenendaal op 21 mei. In september is de landelijke finale.

Op de bovenste foto de Soester ploeg waar Mario Anderson ontbreekt, onder de onderste bevelvoerder Richard Bruins met de beker en het schriftelijke bewijs van de eerste prijs.