Soest ontkomt aan grote stormschade

Omgewaaide bomen, losgeraakte takken, weggewaaid straatmeubilair en bouwmateriaal en een lekkage in de afvoer van het dak van een woning aan de Soesterbergsestraat – dat waren de gevolgen van de storm waarmee de brandweer zondag werd geconfronteerd. Van schade was nauwelijks sprake. In een paar gevallen moest ook de hoogwerker worden ingeschakeld, ook voor assistentie in Amersfoort.

Op de Plasweg wachtte een zware tak de komst van de brandweer niet af en viel spontaan naar beneden. Op de Houtsnip blokkeerde een omgevallen boom een deel van de weg. De brandweer maakte die vrij. Dat was ook het geval op de Foekenlaan, de A.P. Hilhorstweg, Insp. Schreuderlaan en de Wieksloterweg.

Bij een woning op de Soesterbergsestraat stroomde water een kelder in door een kapotte afvoer van het dakgootwater. De brandweer herstelde het euvel en pompt de kelder leeg. Op de bouwplaats van Nieuw-Mariënburg aan de Burg. Grothestraat raakte bouwmateriaal los. Hier en daar vielen hekken en borden van wegafzettingen om. Maandagmorgen vroeg velde de storm nog een boom in de voortuin van een woning aan de Noorderweg. Hij schampte een boom in de berm en viel dwars over de weg. Ook hier zorgde de brandweer ervoor dat de weg werd vrijgemaakt.

Voor zover bekend bleven de gevolgen van de storm beperkt , en daardoor ook de inzet van de hulpdiensten.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers