Sinterklaas vergeet de brandweer niet

Het is natuurlijk een kinderfeest, maar de ouders en opa’s en oma’s genoten er niet minder van. Het jaarlijkse Sinterklaasfeest in de brandweerkazerne was weer een succes dankzij de vrijwilligers onder aanvoering van Systske de Boer die weer een leuk programma voor de kinderen in elkaar gezet hadden.

Ze konden niet alleen creatief bezig zijn, bijvoorbeeld door het knutselen van een pakjesboot, maar zich ook uitleven op het springkussen. En natuurlijk ontbrak het lekkers niet.

Tegen de verwachte aankomsttijd van de Sint en zijn twee Zwarte Pieten ging iedereen naar buiten om hen zingend te verwelkomen. Al van ver kondigden de blauwe zwaailichten den de sirene van de brandweerauto de komst van de Sint aan.

Sytske de Boer begroette de Sint en nodigde hem uit om binnen de kinderen te ontvangen. Ze kwamen allemaal bij de Sint die voor ieder een persoonlijk woord had. Intussen waren de Pieten gul met pepernoten.

Nadat iedereen bij de Sint was geweest, er gezongen en gedanst was, kregen de kinderen allemaal een cadeautje. Het hoogtepunt was het uitpakken ervan. Dat was voor Sinterklaas en de Pieten het sein om afscheid te nemen met de belofte om volgend jaar terug te komen.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers