Schuur aan Ferd. Huycklaan uitgebrand

Ferdinand Huycklaan  ~ 14 mei 2016 ~ 006

Door een uitslaande brand is zaterdagmiddag aan de Ferdinand Huycklaan een houten schuur uitgebrand. Door snel ingrijpen van een voorbijganger die een slang op de waterleiding aansloot en direct begon te blussen, slaagde hij erin overslaan van het vuur naar de houten omheinding te voorkomen. De brandweer zette twee stralen in en had de situatie snel onder controle.

Ferdinand Huycklaan  ~ 14 mei 2016 ~ 009

De brand ontstond toen de bewoner in een kleine ton naast de schuur hout aan ’t verbranden was. Hij ging daarna ander werk doen en zag even later grote rookwolken uit de schuur komen. Die bleek over de hele lengte in brand te staan, vermoedelijk doordat de vlammen uit de ton de schuur hadden bereikt.

Ferdinand Huycklaan  ~ 14 mei 2016 ~ 022

Nadat het vuur was gedoofd, haalde de brandweer alle pannen van het dak om eventuele vuurresten te blussen. Met de schuur ging ook de inhoud ervan grotendeels verloren, in hoofdzaak tuingereedschap.

Ferdinand Huycklaan  ~ 14 mei 2016 ~ 023

Gedurende de inzet van de brandweer die met twee wagens op de melding van een buitenbrand was uitgerukt, was de Peter van den Breemerweg waar de brandweerauto’s stonden opgesteld voor het doorgaande verkeer gesloten.

Ferdinand Huycklaan  ~ 14 mei 2016 ~ 035