Prijzenregen op bingoavond, uil liet vlees met rust….

Het was als vanouds druk en gezellig op de jaarlijkse bingoavond, vooral bedoeld voor donateurs en sponsors, maar ook leden vinden het een leuke avond. Niet alleen om zelf ook mee te doen aan het bingospel en de loterij, maar ook om de avond te organiseren, de gasten van hapjes en drankjes te voorzien en de prijzen van de loterij bij de winnaars af te leveren.

Namens de organisatie heette Mark van Arkel iedereen welkom. Hij bedankte de sponsors, met name Bob’s Bloemen, die spontaan een prijs beschikbaar stelde, hoewel degene die daarvoor kwam eigenlijk aan het verkeerde adres was: hij had bij Ron’s Bloemenhoek moeten zijn…..

Bingomaster Lex Kampen met assistentie van zijn dochter Nikita leidde het spelletje, waarvoor Rolf van Dee zijn oude slagersvak weer even had opgenomen om het door marktslager Edward als vanouds beschikbaar gestelde varken in porties te verdelen. Om het koel te houden, konden de winnaars hun portie in de buitenlucht neerleggen, maar dit keer wel in een doos met het oog op de rondvliegende uil die anders te gemakkelijk aan een exclusief kostje had kunnen komen.

Na de eerste vijf ronden was het pauze, waarin de loterij werd gehouden waarvoor een keur aan prijzen beschikbaar was, zodat nagenoeg niemand met lege handen naar huis ging. Daarna werd de bingo voortgezet met de laatste vijf ronden en was alle vlees onder de winnaars verdeeld. Na elke ronde werd een prijs verloot op het nummer van het toegangskaartje.

Het liep al tegen twaalven toen de laatste prijs, een groot vleespakket, eruit ging. Een woord van dank door bingomaster Kampen aan alle donateurs, sponsors en medewerkers sloot de avond af.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers