Posten Soest en Soesterberg op zoek naar nieuwe vrijwilligers

De posten Soest en Soesterberg zijn op zoek naar vrijwilligers. Door natuurlijk verloop blijven de brandweerposten nog steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers om 24 uur per dag paraat te kunnen staan. Postcommandanten Tolboom en Steman zijn op zoek naar aspiranten die overdag in Soest en Soesterberg werken. “Op de dag hebben we nog een aantal open plekken die we graag gevuld zien,” zegt Steman.

Tolboom: “In de avonden, nachten en weekenden hebben beide posten voldoende vrijwilligers echter zijn deze vrijwilligers op de dag voor hun eigen werk buiten het dorp. We willen vooral een beroep doen op de werkgevers en hen vragen of zij medewerkers hebben die graag bij de brandweer willen en hen daarvoor ook toestemming te geven”.

Een medewerker bij de brandweer is voor een werkgever ook positief! Hij of zij kan – na afronding van een opleiding – levensreddend handelen, ontruimen en ingezet worden als BHV-er. Wat betekent dit nu voor een werkgever? Uiteraard zal er vanuit de kant van de werkgever toestemming gegeven moeten worden. Bovendien kunnen er afspraken gemaakt worden over de inzetbaarheid. Een werknemer kan bijvoorbeeld aangeven dat hij per week 1, 2 of meer dagen beschikbaar is voor de brandweer. Ook afspraken over dagdelen is bespreekbaar.

Vrouwen
De korpsen Soest en Soesterberg hebben al jaren vrouwen bij het korps. Steman: “We zouden het leuk vinden om meer vrouwen bij het korps te hebben. Naast dat mannen en vrouwen in niveau en inzet volledig gelijkwaardig zijn, geeft het ook een positieve bijdrage aan de posten.” De postcommandanten roepen dan ook geïnteresseerde vrouwen op om contact op te nemen voor een vrijblijvend gesprek.

Binnen de Veiligheidsregio Utrecht, waar de posten onderdeel van uitmaken, is er een folder beschikbaar waarin veel voorkomende vragen beantwoord worden.

Is je interesse gewekt? Werk je in Soest of Soesterberg en wil je naast je reguliere baan af en toe iets onverwachts mee maken meld je dan aan via www.brandweersoest.nl aan.