Poes Bambi laat zich niet pakken

Ze hadden het beste met haar voor maar poes Bambi had zaterdagavond haar vrijheid kennelijk te lief. Ze liet zich tenminste niet pakken door de brandweer. Door zich telkens een stukje te verplaatsen, verdween ze uiteindelijk naar een onbereikbare plaats, zodat de reddingspoging moest worden opgegeven.

Een bewoonster van de Obrechtstraat was zaterdagavond op zolder bezig met de was toen Bambi haar gezelschap kwam houden. Op een gegeven moment echter sprong ze op de wasmachine en vervolgens door het dakraam naar buiten. Daar ging ze op de nok zitten en liet zich niet naar binnen lokken.

Ten einde raad riep de bewoonster de brandweer te hulp. Deze zette de hoogwerker in, maar telkens als de bak dichterbij kwam, ging de poes ervandoor. Daarom gaf de brandweer de poging op en de bewoonster het advies het zolderaam open te laten, zodat Bambi uit eigen beweging naar huis zou kunnen.

De actie van de brandweer trok veel bekijks van omwonenden. Gedurende de inzet moest het verkeer op de Obrechtstraat gebruik maken van één rijbaan.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers