Onkruid wegbranden leidt bijna tot woningbrand

Onkruid wegbranden leidt bijna tot woningbrand

Door snel ingrijpen van buurtbewoners die met een slang op de waterleiding en handblussers het vuur te lijf gingen,  werd dinsdagavond een woningbrand voorkomen. Het huis aan de Di Lassostraat werd weliswaar door het vuur aangetast, waardoor een deel van het dak moest worden gesloopt,maar de brandweer kon  door een inzet van één straal meer schade voorkomen.

De brand werd tijdens afwezigheid van de bewoners ontdekt door buurtbewoners die aan de achterkant van de woning rook zagen. Ze ontdekten dat er brand woedde tussen een houten berging achter en tegen de woning aan. De vlammen hadden het dak al bereikt. Door direct ingrijpen kon de brand grotendeels worden geblust. De brandweer maakte het karwei af.

Smeulende resten zijn vermoedelijk de oorzaak van de brand geweest. De bewoner was ’s middags met een gasbrander bezig geweest met onkruid wegbranden in de buurt van de berging.

De brand is ontstaan tussen de berging en de woning. De brandweer moest niet alleen een deel van het dak van de woning waar de brand ontstond slopen, maar ook dat van het huis ernaast om er zeker van te zijn dat er geen vuur onder het dak was achtergebleven. Ten slotte werd de woning geventileerd.

De brand trok veel bekijks van buurtbewoners. Gedurende de inzet van de  brandweer was de Di Lssostraat gestremd voor het doorgaande verkeer. Een medewerker van Stichting Salvage kwam de bewoners te hulp bij het afhandelen van de schade.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers