Natuurbrand update – Code GEEL vanaf 22/03/2018

Natuurbrand update – Code GEEL vanaf 22/03/2018

Vanaf donderdag 22/03/2018 00:00 is in de regio Utrecht code GEEL actief voor natuurbranden.

 

Welke code’s zijn er voor natuurbranden?

  • Code Groen – Op dit moment is het niet erg droog in de natuur. Er is geen grote kans op een, snel uitbreidende, natuurbrand, maar tóch kan het gebeuren!
  • Code Lichtgroen – Op dit moment is het niet erg droog in de natuur. Er is geen grote kans op een, snel uitbreidende, natuurbrand, maar tóch kan het gebeuren!
  • Code Geel – Op dit moment wordt het droger in de natuur. Er is geen grote kans op een, snel uitbreidende, natuurbrand, maar tóch kan het gebeuren! Als er een brand uitbreekt, rukt de brandweer mogelijk met extra materieel en personeel uit.
  • Code Oranje – Het weer is aangenaam, maar het is ook erg droog in de natuur. De kans is aanwezig dat een snel uitbreidende natuurbrand ontstaat. Een natuurbrand kan zich in droge periodes snel en onvoorspelbaar ontwikkelen. Terreineigenaren en hulpdiensten zijn in deze periode extra alert maar vragen ook uw medewerking om natuurbrand te voorkomen.
  • Code Rood – Het is lekker weer maar ook érg droog in de natuur. We moeten gezamenlijk dus extra alert zijn op het voorkomen van natuurbrand. In deze periode is de kans op het ontstaan van een natuurbrand extra groot. Een natuurbrand kan zich in deze vaak langdurige droge periodes zeer snel en onvoorspelbaar ontwikkelen/uitbreiden, zeker als er een harde wind staat. Terreineigenaren en hulpdiensten zijn in deze periode extra alert maar vragen ook uw medewerking om natuurbrand te voorkomen en uw ogen open te houden als u van de natuur gaat genieten.

 

Bron: https://www.natuurbrandrisico.nl/uitleg-kleurcodes.html