Lek in oude gasleiding

Soesterbergsestraat -- ~ 10 maart 2016 ~ 018

Een oude gasleiding in de tuin van een woning aan de Soesterbergsestraat was vanmiddag de oorzaak van een gaslucht die personeel rook dat er aan het werk was. Omdat de lucht ook binnen in de garage hing, was even onduidelijk waar het lek zich precies bevond, maar met behulp van meetapparatuur werd de plek gelokaliseerd.

Soesterbergsestraat -- ~ 10 maart 2016 ~ 010

De brandweer hield uit voorzorg in afwachting van de komst van medewerkers van energiebedrijf Stedin een straal paraat, maar hiervan hoefde geen gebruik te worden gemaakt. Stedin heeft vervolgens de oude leiding vervangen, waarmee het euvel verholpen was.

Soesterbergsestraat -- ~ 10 maart 2016 ~ 013

De dag ervoor, woensdag, was de brandweer uitgerukt voor een bommelding bij een bedrijf aan de Koningsweg. De bemanning werd standby gehouden op de Dorresteinweg, maar hoefde niet daadwerkelijk in actie te komen. Het bleek een loos alarm te zijn. Het verkeer werd omgelid omdat de Koningsweg tussen de rotonde Boerenstreek en de rotonde Vrijheidsweg voor alle verkeer was afgesloten, zie foto. Publiek werd op grote afstand gehouden. Omdat het incident zich in de spits voordeed, zocht het verkeer zich een weg door de zijstraten waar veel opstoppingen ontstonden.

Soest bommelding Koningsweg -- ~ 9 maart 2016 ~ 018

Niet veel later werd de hoogwerker ter assistentie in Baarn opgeroepen. Daar stond aan het Zuidereind het rieten dak van een villa in brand, aanvankelijk als schoorsteenbrand gemeld. De villa wordt bewoond door een gezin waarvan de man en de vrouw beiden actief lid zijn van het brandweerkorps in Baarn. Ze hielpen dan ook zelf met blussen…..