Kat in ’t bakkie

Alsof het nog niet warm genoeg was had kater Jolo van een bewoner van het Fazantpad donderdagmorgen een wel heel bijzondere plek uitgekozen om beschutting te zoeken. Hoewel: de zonnepanelen waar hij een schuilplaats had gevonden, zullen het tegendeel van verkoeling hebben gebracht. Dat bleek ook wel toen hij eronder vandaan kwam: het beestje was nat van het zweet.

Hoe de kat op het dak is gekomen, is voor de bewoner een raadsel. Het is te hoog om te springen, ook vanaf de aanbouw, en er stond geen dakraam open. Een buurman waarschuwde de eigenaar omdat hij de kat op het dak zag zitten. Hij probeerde hem door water te gooien naar beneden te krijgen, maar dat had een averechts effect: het dier verdween onder de zonnepanelen, waar hij klaaglijk begon te miauwen. De medewerkster van de ingeschakelde dierenambulance kon niets uitrichten en daarom werd de hulp van de brandweer gevraagd.

Die kwam met de hoogwerker en op het moment dat de arm met de bak in stelling werd gebracht, kwam de kat onder de panelen vandaan. Besloten werd niemand mee naar boven te sturen en die tactiek had succes: toen de bak dichtbij genoeg was, sprong de kat er uit eigen beweging in. Bijna terug op de grond, sprong hij weg uit de bak en verdween in de tuin.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers