Hond komt op dak lift terecht

Hond komt op dak lift terecht

Het was voor iedereen een raadsel hoe hond Tijs bovenop de lift in het flatgebouw aan de Joh. Poststraat terecht was gekomen. Het dier kon worden gered dankzij de brandweer. Die bracht de lift handmatig terug op een hoogte waarop het dier gepakt kon worden.

Een bewoner van de flat was de lift uitgestapt, maar zijn hond was achtergebleven, terwijl de deur was dichtgeslagen. Het zou een simpel klusje voor de brandweer moeten zijn, maar tot ieders verrassing bleek Tijs niet in de lift te zitten.

Onduidelijk is hoe hij in de liftschacht op het dak van de lift is kunnen komen. Vermoedelijk is de riem waaraan hij vastzat en die tussen de deur en de liftschacht was blijven zitten losgeschoten toen de lift naar beneden ging. Toen is Tijs op het dak gevallen of gesprongen. Eenmaal weer boven werd de lift stilgezet.

Vanaf zijn moeilijk bereikbare positie volgde de hond in alle rust de moeizame poging van de brandweer om hem weer op de begane grond te krijgen. Toen de lift ver genoeg was gezakt, kon Tijs gepakt worden en herenigd met zijn baasjes.

Zij kregen het advies een dierenarts in te schakelen om Tijs op eventueel letsel te laten controleren.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers