Herkomst vreemde lucht onduidelijk

De brandweer van Soesterberg werd maandagavond opgeroepen in verband met een penetrante gasolie- of terpentinelucht op een etage van een duplexwoning aan de Plesmanstraat. De politie die als eerste op de melding afkwam vond het raadzaam de brandweer onderzoek te laten doen omdat niet duidelijk was waar de lucht vandaan kwam.

De brandweer verrichtte zowel in de woning als in het riool metingen waarvoor een putdeksel in de straat werd geopend, maar er werden geen schadelijke stoffen aan getroffen. Mogelijk kwam de lucht van buitenaf de woning binnen. Door de ramen open te zetten en zo de woning te ventileren verdween de lucht. De brandweer lichtte woningstichting Portaal in die een loodgieter inschakelde om leidingen te laten controleren.

Anderhalve maand geleden was de brandweer ook al op nagenoeg dezelfde locatie omdat er een vreemde lucht werd geroken. Die was zelfs zo penetrant dat een bewoner onwel was geworden en in het ziekenhuis werd nagekeken. Het onderzoek ter plaatse door de brandweer leverde ook toen niets op.

 © Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers