Grootste inzet brandweer bij autobrand

Grootste inzet brandweer bij autobrand

Een autobrand op de Weegbreestraat vergde in de nacht van oud op nieuw de grootste inzet van de brandweer. Voor de rest bleef het vrij rustig met hier en daar een buitenbrandje dat eigenlijk geen kwaad kon.

De eerste uitruk was oudejaarsavond om 22:40 uur en was een thuiswedstrijd voor de brandweer. Achter de kazerne in een weiland aan de Schans stond een stapel takken in brand. Ook de inhoud van een bak met afval raakte in brand. De brandweer kon na het blussen niet direct terug naar de kazerne omdat de tankautospuit in het drassige weiland vast kwam te staan. Met een tractor hebben jongelui de brandweer weer op weg geholpen.

De eerste uitrukken had de brandweer op oudejaarsdag overigens al achter de rug. Die betrof om 07:10 uur een afgebroken tak. Blijkbaar waren een zuchtje wind en de slechte conditie voldoende om de overhellende zware tak van een boom aan de Paulus Potterlaan te laten afscheuren. Hij blokkeerde de weg en beschadigde in z’n val bovendien een geparkeerde auto. De brandweer heeft de tak in stukken gezaagd en zo de wegblokkade opgeheven.

Om 13:30 uur vroeg ambulancepersoneel assistentie van de brandweer voor het transport van een patiënt aan de Prinsenhof.

Om 00:20 op nieuwjaarsdag deed de brandweer een nacontrole na een buitenbrandje op de Weegbreestraat. Blussen was niet nodig. Dat was om 03:15 uur wel het geval op de Leeuwerikweg. De laatste uitruk betrof om 03:55 uur een autobrand op de Weegbreestraat. Bij aankomst van de brandweer stond de auto al in lichterlaaie. Dankzij snel ingrijpen kon voorkomen worden dat een ernaast geparkeerde auto ook in brand raakte, al kwam deze er door hittestraling niet zonder schade van af.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers