Eerste uitruk Soesterbergs logistiek voertuig

Eerste uitruk Soesterbergs logistiek voertuig

De oplettende voorbijganger was het uiteraard al eerder opgevallen: het Soesterbergse brandweerkorps is een voertuig rijker. Sinds enkele weken is het wagenpark van Soesterberg uitgebreid met een zogenaamd logistiek voertuig. Dit is een speciaal aangepaste bus waar voor een grotere groep brandweerlieden gemakkelijk en snel versnaperingen en koffie, thee of water kan worden gezet. Het logistieke voortuig zal dan ook voornamelijk worden ingezet bij grote incidenten in de regio. Denk hierbij aan langdurende inzetten of juist inzetten onder zware omstandigheden, waarbij brandweerpersoneel behoefte heeft aan water, koffie of versnaperingen. Het verzorgingsgebied van dit voertuig beslaat ongeveer de gehele oostkant van de provincie Utrecht.

De primeur van de eerste uitruk van het logistieke voertuig, viel gisteravond te beurt aan Amersfoort. Hier stond een lokale brandweereenheid al een aantal uur op wacht bij een moeilijk bereikbaar gaslek, en was de verwachting bovendien dat het nog wel een aantal uur zou duren. Genoeg reden dus om het logistieke voortuig te alarmeren, dat met de nodige enthousiasme de Soesterbergse kazerne verliet.

Dat het logistieke voertuig aan het Soesterbergse wagenpark kan worden toegevoegd is een mooie bekroning op alle inspanningen die het korps de afgelopen jaren heeft gedaan om op sterkte te komen en ook op sterkte te blijven. Wel is brandweer Soesterberg blijvend op zoek naar geïnteresseerde mannen en vrouwen die het vrijwillige korps willen versterken. Woon- of werk je in Soesterberg en ben je geïnteresseerd? Neem gerust vrijblijvend contact op!