Dure auto door brand verwoest

Het staat wel vast dat de BMW Cabrio die donderdagmorgen in alle vroegte op de Ereprijsstraat door de brand werd verwoest is aangestoken. Een bewoonster van de straat die wakker was geworden van glasgerinkel, zag een man met iets brandends in zijn hand bij de auto en daarna wegrennen. Vrijwel direct sloegen de vlammen uit de auto.

De brand werd om 03:55 uur gemeld. De brandweer rukte met twee wagens uit. Bij aankomst stond de auto in lichterlaaie en was al duidelijk dat deze niet meer te redden was. Met inzet van twee stralen werd de brand, die door het ontploffen van de banden harde knallen veroorzaakte, geblust.

Enkele buurtbewoners konden hun auto verplaatsen voordat het vuur ook die bereikte. Voor zover bekend liepen andere auto’s die in de parkeervakken stonden dan ook geen schade op.

De politie hield een lid van het brandweerkorps staande gehouden toen zij onderweg was naar de kazerne. Zij kwam uit de Ereprijsstraat, wat de politie verdacht vond. Zij werd klemgereden maar kon haar weg vervolgen nadat ze duidelijk had gemaakt dat zij op weg was om een bluswagen te bemannen.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers