Druk weekeinde voor kerst

Druk weekeinde voor kerst

Schoorsteenbrand Amersfoortsestraat

Bewoners keken vrijdagavond geschrokken op toen zij een dreigend geluid vanuit de kachel hoorden. Één van de bewoners spoedde zich naar buiten en zag vonken uit de schoorsteen komen. Snel alarmeerden de bewoners de brandweer, werd de haard met zand gedoofd en tenslotte de komst van de brandweer afgewacht.

De brandweer van Soesterberg, met assistentie van de hoogwerker uit Amersfoort, kwam ter plaatse en kon opgelucht constateren dat door de handelingen van de bewoners zelf de situatie onder controle was. Wel werd er een controle ingesteld rondom de schoorsteenpijp en door de collega’s van Amersfoort in de schoorsteenpijp. Hierdoor bleek dat al het gevaar inderdaad geweken was en kon de brandweer weer retour. De bewoners kregen een negatief stookadvies uitgereikt.

Autobrand Plesmanstraat

De buurt rond de Plesmanstraat werd in de nacht van zondag op maandag ruw gewekt door een continue toeterende auto. Een buurman stelde onderzoek in en zag rook van de auto vandaan komen. Het opgetrommelde vrijwilligerskorps van brandweer Soesterberg kon ter plaatse waarnemen dat er voornamelijk sprake was van rook, een buurman had al een redelijk succesvolle bluspoging ondernomen. Een enkele buurtgenoot klapte toen het de brandweer lukte de claxon tot zwijgen te manen door het loskoppelen van de accupolen. Na een controle van de veiligheid van het voertuig werd het incident voor verdere afhandeling overgedragen aan de dienstdoende politieagenten.

Brand gezondheidszorg

Op de maandagmiddag ging de pager van het vrijwillige brandweerkorps wederom, deze keer vanwege een brand in een gezondheidscentrum. Door onbekende oorzaak bleek dat er een vuilnisbak in brand was gevlogen, waardoor rookmelders waren aangesproken. Het incident was eigenlijk vanaf melding al onder controle, maar gezien de aard van het pand kwam de brandweer toch ter plaatse om een controle uit te voeren. Nadat er geen opgehoopte rook kon worden waargenomen en geen gevaarlijke waardes werden geconstateerd keerde de brandweer terug naar de kazerne.

Wegens ontbreken fotomateriaal archieffoto als impressie toegevoegd.