Door hulpverlening laat van start

Door hulpverlening laat van start

De derde avond van de vierdaagse wandeltocht was een mooie avond. Geen regen, maar een heerlijk zonnetje met af en toe een verkoelend windje.

De brandweerploeg ging als laatste van start. De reden daarvan was dat een hulpverlening uiteraard voorrang kreeg. Een  meisje werd slachtoffer van een knie uit de kom. De brandweer werd gevraagd eerste hulp te verlenen.

Basis eerste hulp kon de ploeg wel bieden, maar hier daarmee hield de kennis voor verdere behandeling op. Gelukkig had iemand 112 al gebeld en was de ambulance onderweg.

De brandweer ving de collega’s van de ambulancedienst op en maakte de weg vrij geprobeerd zodat ze gemakkelijker bij het meisje konden komen.

Nadat het slachtoffer was afgevoerd konden de lopers dus als laatsten van start. In korte tijd liepen ze weer voorop de 10 km groep en konden ze lekker doorstappen. Het was weer een mooie route.

Bij binnenkomst hebben ze een ijsje als lekkere afkoeling genomen en ging iedereen weer fris naar huis om zich voor te bereiden op de laatste avond met intocht en defilé die altijd een feestelijk karakter hebben.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers