Correct handelen voorkomt gevaarlijke situatie

Correct handelen voorkomt gevaarlijke situatie

Gealarmeerd voor een mogelijke gaslek in de woning rukte de brandweer zaterdagmorgen uit naar de Regentesselaan. De bewoners van een vrijstaande woning waren bezig met een interne verbouwing waarbij eerder enige gasleidingen door een installateur waren verlegd.

Bij de werkzaamheden zaterdag werd ineens een gaslucht waargenomen en zag men uitstroom van gas. Hierop is de hoofdgasafsluiter dichtgedraaid en de brandweer gebeld. De handeling had succes en bij aankomst van de brandweer was de meeste gaslucht alweer verdwenen.

Ter plaatse heeft de brandweer nog metingen verricht maar geen gaslekkage waargenomen. Nadat de gaslucht was weg geventileerd heeft de brandweer de bewoners geadviseerd om het oude leidingwerk degelijk af te koppelen en onnodige afsluiters van het gasnet af te laten doppen. Ook is geadviseerd om de overgebleven gaskoppelingen nog eens goed na te laten lopen op lekkages. Vervolgens is de brandweer retour gegaan.

Het correct handelen van de bewoner, door de hoofd-gasafsluiter dicht te draaien en de brandweer te bellen, heeft ertoe geleid dat er verder geen schade is en de gevaarlijke situatie snel onder controle was.

 © Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers