Brandweer ‘werft’ aan de basis

Brandweer Soesterberg is op zoek naar nieuwe vrijwilligers die op de dag beschikbaar zijn. Zowel het korps Soesterberg als Soest start een werving om nieuwe vrijwilligers aan te trekken. In dat kader brachten Elise Bakker, Lars Vis en Hans Storm, vrijwilligers bij de brandweer Soesterberg, een bezoek aan de St. Carolusschool. Ze hebben alle drie ook kinderen op deze school.

Zo werden door de kleuters uit groep 1 en 2 gevraagd om uit te leggen wat de brandweer doet, hoe ze de brandweer kunnen alarmeren en wat ze moeten doen bij brand. Nadat alle 59 kleuters aandachtig naar het verhaal van de brandweerlieden hadden geluisterd brachten zij een bezoekje aan de brandweerwagen. Dit bleef bij de groepen 3 tot en met 5 niet onopgemerkt en ook zij wilden graag een kijkje nemen in de stoere brandweerwagen. Na afloop ontvingen de kleuters een kleurplaat en een sleutelhanger.

Postcommandant Martijn Steman is enthousiast over het bezoek aan de school. ‘We kunnen vertellen wat we als brandweer allemaal doen en kinderen uitleggen wat ze moeten doen bij brand’ Daarnaast hoopt Steman dat de kinderen enthousiast thuis vertellen over het bezoek aan hun ouders, hen aansporen zich aan te melden om eens te gaan kijken op een oefenavond en zich in te willen zetten als vrijwilliger.

Steman; ‘We zijn vooral op zoek nieuwe collega’s die op de dag beschikbaar zijn. We willen vooral een beroep doen op de werkgevers, ze vragen of zij medewerkers hebben die graag bij de brandweer willen en daarvoor ook toestemming te geven’. Hij vervolgt; ‘Een medewerker bij de brandweer is voor een werkgever ook positief! Hij of zij kan na afronding van een opleiding levensreddend handelen, ontruimen, en ingezet worden als BHV-er. Uiteraard zal er vanuit de werkgeverskant toestemming gegeven moeten worden en kunnen er afspraken gemaakt worden. Een werknemer kan bijvoorbeeld aangeven dat hij per week één, twee of meer dagen beschikbaar is voor de brandweer. Ook afspraken over dagdelen is bespreekbaar’.

De brandweer van Soesterberg en Soest zullen de aankomende maanden meer wervingsactiviteiten houden, bijvoorbeeld op 27 april, Koningsdag, op het Odijkplein. Wie meer informatie wil, kan dit kenbaar maken via www.brandweersoesterberg.nl. De brandweer neemt dan contact op!

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers