Brandweer urenlang bezig met twee gaslekken

Brandweer urenlang bezig met twee gaslekken

Urenlang zijn de brandweerploegen van de hoofdpost aan de Lange Brinkweg en de nevenpost aan de Nijverheidsweg dinsdagavond in touw geweest in verband met gaslekken. De inzet van beide ploegen was noodzakelijk op de Beckeringhstraat en op de hoek Kerkstraat-Kerkdwarsstraat.

De eerste melding kwam om 20.45 uur binnen bij de alarmcentrale. Omwonenden roken een gaslucht op de Kerkdwarsstraat en waarschuwden de brandweer. Na enig zoeken werd het lek gelokaliseerd. Om het te kunnen dichten, moesten stoeptegels worden verwijderd. Medewerkers van netbeheerder Stedin hebben de afhandeling van het incident voor hun rekening genomen.

Dat was ook het geval op de Beckeringhstraat. Daar werd om 22:45 uur ook een gaslucht geroken. Inderdaad bleek er een lekkage in de leiding te zijn. Om de juiste plek te traceren, spoot de brandweer schuim op straat in de buurt waar de lucht het sterkst was. Toen de lekkage was gevonden werd na enig graafwerk de leiding blootgelegd en konden medewerkers van Stedin aan de slag om het lek te dichten.  Bij graafwerkzaamheden op het industrieterrein was een leiding geraakt.

Men is tot diep de nacht bezig geweest om beide lekkages te dichten.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers