Brandweer sluit jubileumjaar af

Brandweer sluit jubileumjaar af

De posten Soest en Soesterberg van de vrijwillige brandweer sluiten over een paar weken een bijzonder jaar af. Hieraan werd aandacht besteed op de jaarlijkse korpsavond in restaurant De Soester Duinen. Na drie jaar geen korpsavond te hebben kunnen organiseren mede door corona en een overlijden binnen de post Soest, werden vrijdagavond jubilarissen in het zonnetje gezet, diploma’s uitgereikt en werd afscheid genomen van vertrekkende collega’s.

Postcommandant Martijn Steman vond het een eer om de viering van het eeuwfeest mee te mogen maken en bedankte beide posten dan ook voor hun inzet het afgelopen jaar. Hoogtepunten daarvan waren de uitgifte van het jubileumboek, de druk bezochte open dag in Soest en het open huis in Soesterberg!

Het afgelopen jaar hebben de posten de beschikking gekregen over nieuwe tankautospuiten. Sinds vorig weekend beschikt Soest bovendien over een nieuwe ladderwagen. Deze is in de plaats gekomen van de hoogwerker. Steman: ,,Het is prachtig om al dat nieuwe materieel te zien, maar zonder onze vrijwilligers kan het de weg niet op. Zij zijn het goud dat de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) in handen heeft.” Hij noemde dit ,,een groot goed waar we als VRU maar ook als gemeente zuinig op moeten zijn!”.

Burgemeester Rob Metz zei trots te zijn op de inzet van beide posten. Hij prees de vrijwillige korpsleden: ,,Alle dagen staan jullie klaar om mens en dier in nood te helpen bij nacht en ontij.”

De avond stond verder in het teken van het voorstellen van nieuwe aspiranten, het uitreiken van diploma’s, het afscheid van vertrekkende korpsleden, onder wie Jan Dogterom die na 45 jaar het korps Soest gaat verlaten, en Ton Kraaikamp na 30 jaar. Burgemeester Metz sprak beiden toe en speldde hen de bijbehorende medaille op.

Daarnaast werden veel jubilarissen gehuldigd; Tiel Zwalve 30 jaar, Paul Castein 25 jaar, Marijn Boumans, Menno Swaab, Sytske de Boer, Marcel Oosterbeek en Robert van der Velde 20 jaar lidmaatschap. Daarnaast werden Dennis Kempers, Arthur Blommestein, Mario Anderson, Robert Pranger en Louis op den Velde in het zonnetje gezet voor 15 jaar dienstverband . Voor het 12,5 jarig jubileum kwamen Mark Sepp, Wilfred Vuijst, Johan Messink, Edgar van Wijk en Lars Vis voor een onderscheiding in aanmerking.

foto’s ~ Nicky Gommers

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers