Brandweer rukt uit voor oefening en defecte melder

Brandweer rukt uit voor oefening en defecte melder

Het brandweerkorps van Soesterberg rukte zaterdagmiddag op de melding van brandgerucht uit naar het Centrum voor Mens en Luchtvaart aan de Kampweg.

Toen de brandweer aankwam, ging het brandalarm waarop de melding was gebaseerd nog steeds af. Zowel binnen als buiten het gebouw werd een controle uitgevoerd, maar er werden geen sporen van rook of  brand aangetroffen. De oorzaak van de melding was een verstopping in het rookaanzuigsysteem  boven het systeemplafond.

De brandweer heeft de afhandeling overgelaten aan de beveiliging, Koninklijke Marechaussee en de storingsdienst die heeft het euvel verholpen.

MISVERSTAND Vrijdagavond was de brandweer ook al op pad gegaan, toen naar Leen Bakker aan de Richelleweg. Daar was het automatisch brandalarm afgegaan. Bij aankomst van de brandweer bleek het om een misverstand te gaan. Er was in het bedrijf een brandoefening gaande.

Die was wel aangekondigd bij de alarmcentrale waarbij Leen Bakker is aangesloten, maar om onbekende reden niet doorgegeven aan de regionale alarmcentrale.

Toen daar dan ook de brandmelding binnenkwam, werd geprobeerd contact te leggen met het bedrijf. Omdat dit mislukte, werd de brandweer gealarmeerd. Er was echter niets te doen voor de vrijwilligers zodat zij onverrichter zake terug konden naar de kazerne.

foto’s Bert de Groot

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers