Brandweer haalt losse takken uit boom

Brandweer haalt losse takken uit boom

Er was zondag voor de namiddag en de avond krachtige wind voorspeld en de brandweer kreeg al snel te maken met de gevolgen ervan. Van een hoge berk in de tuin op de hoek van de Prins Bernhardlaan en de Oranjelaan waren enkele takken afgebroken en in de kruin blijven hangen. Dat leverde gevaar op voor het verkeer, reden voor de bewoners om de brandweer om hulp te vragen.

Om de situatie veilig te maken, moest de brandweer de hoogwerker inzetten. Nadat eerst de bloembakken in de tuin onder de boom aan de kant waren gezet, konden eerst de loszittende takken in de kruin worden verwijderd, waarna met de motorkettingzaag de voor een deel ingescheurde takken afgezaagd en uit de boom gehaald worden.

Het was trouwens niet voor de eerste keer dat de brandweer op dit adres te hulp moest schieten. Op 12 maart vorig jaar gaf dezelfde boom ook al problemen door loszittende takken. Ook toen was inzet van de hoogwerker nodig om voor een veilige situatie in de tuin en op straat te zorgen.

Gedurende de omzet van de brandweer was het doorgaande verkeer op de Prins Bernhardlaan en op de Oranjelaan tussen het Nassauplantsoen en de Prins Bernhardlaan gestremd.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers