Brandweer druk met lekkende zuurstoftank

Een bijzondere uitruk voor de brandweer woensdagmiddag die bij aankomst bij een woning aan de Koperwiek werd geconfronteerd met een lekkende zuurstoftank. Deze stond in de garage en blies er met kracht de zuurstof uit en ook de woning in. De vrouw in de woning zocht direct na het ontdekken van het euvel de buitenlucht op, de hond kon later naar buiten worden gebracht.

De tank was ’s morgens gebruikt voor het vullen van kleine zuurstoftanks. Toen leek er al sprake te zijn van een kleine lekkage, mogelijk veroorzaakt door overdruk of een niet goed sluitende koppeling. Later verhevigde de lekkage zich met als gevolg dat zich in de garage een soort mistbank vormde.

De brandweer kon niet direct ingrijpen maar moest eerst een rolstoel en een auto uit de garage duwen. Daarna kon de zuurstoftank naar buiten worden gerold. Vervolgens werd het grootste deel van de inhoud afgeblazen, waarna de brandweer de afsluiter dichtdraaide.

De vrouw die in de woning was tijdens de lekkage kreeg het advies nog even in de buitenlucht te blijven en dat gold ook voor de hond.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers