Brand in transportband papierverwerker

Zo lang als bij de brand in september vorig jaar bij SUEZ Papier en Kunststof Recycling aan de Stemerdingweg duurde de inzet van de brandweer vrijdagnacht niet. Toch waren de vrijwilligers nog anderhalf uur bezig voordat ze konden indrukken omdat ze er zeker van wilden zijn dat er tussen het papierafval geen vuurresten waren achtergebleven en de rook voldoende was weggetrokken om de rookmelders niet opnieuw te activeren.

De brand in papierafval tussen de rollen van een transportband kwam als automatische melding bij de meldkamer binnen. Het korps Soesterberg was na de alarmering om 01:07 uursnel ter plaatse, rook buiten al een brandlucht en werd bij het openen van de deur geconfronteerd met een flinke rookontwikkeling. Daardoor was niet direct duidelijk waar de brandhaard zich bevond. Toen die eenmaal was gevonden, kon met één straal het vuur worden gedoofd.

Om bij eventuele uitbreiding van de brand voldoende materieel achter de hand te hebben, werd ook het korps Zeist gealarmeerd. Het hoefde niet te worden ingezet omdat de brandweer Soesterberg de situatie al zelf onder controle had gekregen. Door de rookontwikkeling moest de blusploeg gebruik maken van ademluchtapparatuur.

Er waren bij het uitbreken van de brand geen werknemers meer in het gebouw. Tegen o2:30 uur kon de brandweer inpakken en retour kazerne.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers