Brand in aanbouw overkapping

Brand in aanbouw overkapping

Vermoedelijk doordat smeulende resten uit een vuurkorf in een plastic container waren gedeponeerd en zijn gaan branden, is donderdagmorgen brand ontstaan in de aanbouw van een overkapping achter een woning aan de Tensenhof. Door snel ingrijpen van buurtbewoners kon voorkomen worden dat het vuur zich uitbreidde. Bij aankomst van de brandweer was het vuur al uit en kon volstaan worden met nablussen.

Toen de brand werd ontdekt, sloegen de vlammen al hoog uit het gebouw en hadden ze een boom in de aangrenzende tuin van de buren al aangetast. Toen de brand werd ontdekt, werd met een handblusser de eerste bluspoging gedaan. Daarna haalden buurtbewoners emmers water uit een zwembadje in de tuin en vervolgens werd ook nog een slang op de waterleiding aangesloten.

Die maatregelen waren voldoende om het vuur te bedwingen en uiteindelijk ook te doven. Niettemin ging een groot deel van de opslag verloren. De brandweer bluste na en voerde op het dak een controle uit op doorslag van het vuur, maar dat was niet het geval. De schade was aanzienlijk.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers