Bouwkeet en shovel aangetast door brand in mobiel toilet

Bouwkeet en shovel aangetast door brand in mobiel toilet

Een brand heeft in de nacht van woensdag op donderdag een mobiel toilet volledig in  de as gelegd en schade veroorzaakt aan een bouwkeet en een shovel. De brandweer kon wel voorkomen dat deze ook door de brand zouden worden verwoest.

Omdat brandweer Soest met al het materieel bijstand verleende aan het korps Baarn voor het bestrijden van een grote brand in de bouwmarkt naast het bekende woonwarenhuis Nijhof, werd voor het blussen van de brand op de hoek van de Koningsweg en de Eigendomweg het korps Soesterberg ingeschakeld.

Bij aankomst van de brandweer om middernacht was het de toiletunit, die tussen de bouwkeet en de shovel in stond,  al tot de grond toe afgebrand. Het vuur was inmiddels uitgebreid tot de keet en de shovel, maar door de inzet van twee stralen kon de brandweer voorkomen dat ook deze verloren gingen.

De vlammen hadden zelfs nog geen kans gezien om naar binnen te slaan. Bij controle bleek dan ook dat het vuur zich had beperkt tot de buitenkant van de bouwkeet. De schade aan de shovel was wel zo groot dat deze voor het vervolg van de werkzaamheden, het leggen van kabels, voorlopig niet gebruikt kan worden. Ook een boom liep flinke schade op.

Hoewel de oorzaak niet meer vastgesteld kon worden, is brandstichting het meest waarschijnlijk.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers