Bewoners blussen brand in overkapping

Bewoners blussen brand in overkapping

Bij het blussen van een brand in de overkapping achterin de tuin van een woning aan de Generaal Winkelmanstraat in Soesterberg hebben zaterdagavond twee mensen rook ingeademd. Ook ademden ze poeder in van de handblusser waarmee ze het vuur bestreden. Ze werden nagekeken door ambulanciers maar hoefden verder niet behandeld te worden.

De brand werd om 18:43 uur gemeld met een mogelijke uitbreiding naar bijgebouwen ernaast. Bij aankomst van de brandweer hadden de bewoners al een blussing gedaan met een poederblusser en een straal op de waterleiding.

Er hing nog wel veel rook en er bleek een houtkachel te staan waarvan de houtvoorraad, die zich onder de kachel bevond, nog smeulde. De brandweer heeft eerst een controle uitgevoerd of er een doorslag was naar nabijgelegen gebouwen, maar dat bleek niet zo te zijn. De smeulende blokken zijn weggehaald en op het grindpad gelegd. De rest is op warmte gecontroleerd en natgemaakt.

De oorzaak is mogelijk dat door de luchtklep aan de onderkant van de houtkachel vuur op de houtvoorraad terecht is gekomen.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers