Bewoner naar ziekenhuis na keukenbrand

Bewoner naar ziekenhuis na keukenbrand

Een uitslaande keukenbrand heeft vrijdagmorgen vroeg een drive-in woning aan de Varenstraat tijdelijk onbewoonbaar gemaakt. De bewoner had zoveel rook ingeademd, dat hij met de ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht.

De brand brak omstreeks 05:15 uur uit. De oorzaak is onduidelijk, mogelijk kortsluiting in een elektrisch apparaat. Zowel de wasmachine als de droger en de magnetron liepen flinke schade op. Dat gold trouwens voor het hele keukeninterieur. In de andere vertrekken was sprake van rookschade.

Bij aankomst met twee bluswagens en de hoogwerker werd de brandweer geconfronteerd met een uitslaande brand. Er werd direct met één straal water gegeven, waardoor de brand snel onder controle was. Daarna kon een deel van het keukeninterieur naar buiten  worden gewerkt. De woningen aan beide kanten naast het brandadres werden gecontroleerd, maar daar bleek geen schade te zijn.

De brandweer moest met inzet van de hoogwerker een deel van de gevelbeplating verwijderen om er zeker van te zijn dat zich daarachter geen vuurresten bevonden. Ten slotte kon de woning worden geventileerd.

Ondanks het vroege uur was er veel publiek op de been. Gedurende de inzet van de brandweer was de Varenstraat voor het doorgaande verkeer afgesloten.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers