Woningbrand Lorentzlaan

Op zondag 9 april, ’s avonds om ongeveer 21:00 uur, is Post Soesterberg gealarmeerd voor een woningbrand aan de Lorentzlaan. Terwijl de TS749 in recordtijd uitrukte kon de Regionale Alarm Centrale onderweg melden dat er nog twee hondjes in de woning zouden zijn maar dat de bewoner niet thuis was. Omstanders hadden de rookmelder gehoord en vlammen gezien en de brand gemeld. Even later werd bekend dat de RAC de bewoner aan de lijn had en dat deze inmiddels gearriveerd was bij zijn woning. Ondanks dat de centralist dringend aangaf dat het zeer gevaarlijk was, is de bewoner toch zijn woning ingegaan.

Toen de TS749 5 minuten na alarmering ter plaatse kwam zag de bevelvoerder dat de voordeur open stond en de bewoner in de gang stond. Na de bewoner uit het huis gepraat te hebben bleek dat de brand al door de bewoner geblust was en dat er maar één hondje was, dat gelukkig al buiten liep. De bevelvoerder gaf de ploeg de opdracht een nacontrole te doen en alle ramen en deuren open te zetten om de woning, waar veel rook was, te ventileren. Omdat het vrijwel windstil weer was, werd besloten ook de Hoogwerker 756 uit Soest te alarmeren, omdat daar een ventilator op zit. Ook de coördinator van Stichting Salvage werd ter plaatse gevraagd. Stichting Salvage is een samenwerkingsverband van de verzekeringsmaatschappijen.

Toen er in de woning geen rook meer te zien was is de ventilator weer ingepakt en is de HV756 weer teruggegaan naar Soest. Daarna is de TS749 weer ingerukt en werd het voertuig in de kazerne aan de Koppenlaan weer uitruk gereed gemaakt. De coördinator van Stichting Salvage heeft de afhandeling van de brandschade verder verzorgd.