Vrouw overleden bij woningbrand

Bij een brand in een hoekwoning aan de Kerkstraat is dinsdagmorgen een overleden vrouw aangetroffen. Onderzoek wees uit dat het de 87-jarige alleenstaande bewoonster betrof. Het is niet duidelijk of zij als gevolg van de brand is overleden of dat er een andere oorzaak is. Ook een poes overleefde de brand niet.

Het stoffelijk overschot lag in de keuken waar de brand had gewoed en werd ontdekt door de mantelzorger. Voor de vrouw kwam hulp te laat. Een deel van de keuken was zwart geblakerd, maar het vuur was uit, waarschijnlijk door zuurstofgebrek. Uit voorzorg had de brandweer een straal paraat gehouden, maar inzet hiervan was niet nodig. 

Er stond weliswaar veel rook in de woning, maar omdat de politie deze als plaats delict had aangemerkt, kon de brandweer de woning niet ventileren. Burgemeester Rob Metz kwam naar de Kerkstraat om zich van het gebeurde op de hoogte te stellen.

Een medewerker van de Stichting Salvage werd ingeschakeld voor hulp bij de afhandeling van het incident. De technische recherche stelt een onderzoek in naar het overlijden van de vrouw en de oorzaak van de brand.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers