Veel rook bij slaapkamerbrand

Veel rook bij slaapkamerbrand

Een binnenbrand in een tussenwoning aan de Di Lassostraat heeft donderdagmiddag aanzienlijke schade aangericht. De omvang van de brand was beperkt, de grootste schade ontstond door de forse rookontwikkeling. Daardoor waren brandweerlieden genoodzaakt ademluchtapparatuur  te gebruiken.

De brandweer rukte uit met een bluswagen en de hoogwerker. Deze werd ingezet omdat de brand op de bovenste etage in een slaapkamer woedde. De bewoners konden het huis op tijd verlaten. Ze werden door buren opgevangen.

De brandweer had aan de inzet van één straal voldoende om het vuurtje te blussen.  Daardoor bleef de brand beperkt tot een bed en een matras. Het duurde geruime tijd voordat de woning na ventilatie, waarvoor enkele ruiten werden ingeslagen, min of meer rookvrij was.

Controle van de dakconstructie bracht geen schade aan het licht.

Een medewerker van de Stichting Salvage kwam naar het brandadres om de bewoners bij te staan bij het nemen van passende maatregelen en het afhandelen van de schade. De oorzaak van de brand  moet vermoedelijk gezocht worden in een oplader.

Gedurende de werkzaamheden van de brandweer was de Di Lassostraat afgesloten voor doorgaand verkeer. Ook de busdienst moest een andere route kiezen. De brand trok veel bekijks.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers