Twee auto’s total loss bij botsing

Bij een hevige botsing op de Soesterbergsestraat zijn zondagavond twee personenauto’s total loss geraakt. Een van de bestuurders raakte lichtgewond, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Omdat het er aanvankelijk naar uitzag dat hij bekneld zat, werd behalve een ambulance ook het brandweerkorps van Soesterberg gewaarschuwd. De bestuurder kon echter op eigenkracht uit de auto komen.

Het ongeluk gebeurde bij het openluchttheater Cabrio. Eén van de muzikanten die er met zijn band had opgetreden, wilde vanuit de uitrit van de theateringang de weg richting Utrecht oprijden. Hij deed dat echter op het moment dat in dezelfde richting een auto naderde.

Deze botste in volle vaart in de linkerflank van de afbuigende auto. Die kwam aan de andere kant van de weg in de beplanting van de wegafscheiding terecht, de andere auto kwam tientallen meters verder op het fietspad tot stilstand, een spoor van losgeschoten onderdelen achterlatend.

Gedurende de afhandeling van het incident werd het verkeer over één rijbaan geleid. De brandweer maakte het wegdek schoon. Een berger heeft beide auto’s meegenomen..

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers