Treinvertraging en verkeerschaos door brandje in prullenbak

Treinvertraging en verkeerschaos door brandje in prullenbak

Vertraging in de treinenloop en een chaos in het wegverkeer waren woensdagavond het gevolg van een op zich onschuldig brandje in een trein op station Soest-Zuid. Door rookontwikkeling werden reizigers op het brandje attent gemaakt. Het bleek dat de inhoud van een prullenbak in de toiletruimte in brand stond. De machinist slaagde erin met een schuimblusser het vuur te doven.

Doordat de overwegbomen gesloten bleven, liep het verkeer op de doorgaande route Birkstraat-Koningsweg compleet vast  Daardoor had ook de brandweer de nodige moeite om de stationsingang op de Eikenlaan te bereiken. De bluswagen moest behendig tussen de gesloten bomen door zigzaggen om er te komen.

Doordat het alternatieve routes ging zoeken,.werd het ook op de binnenwegen erg druk. Toen de brandweer de trein had vrijgegeven, kwam zowel het trein- als het wegverkeer weer op gang.

Voor de brandweer was er weinig anders meer te doen dan de inhoud van de prullenbak met water af te blussen en de inhoud in een buitenprullenbak te deponeren.

De oorzaak van de brand is niet bekend.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers