Slaapkamerbrand door kortsluiting

SOEST Dalweg -- ~  18 januari  2016 ~ 009

In een vierhoog flatwoning aan de Dalweg is maandagmiddag door kortsluiting in een lamp een slaapkamerbrand ontstaan. Die werd ontdekt door personeel dat renovatiewerkzaamheden verricht aan het flatgebouw. Omdat de bewoners afwezig waren en de werklui binnen een papagaai in een kooi zagen, sloegen ze een ruit in om het dier uit de rook te halen. De vogel werd bij buren ondergebracht.

SOEST Dalweg -- ~  18 januari  2016 ~ 015

Inmiddels was de brandweer, met drie wagens uitgerukt, via het balkon van de buren aan de achterkant de flat binnen gegaan. Om de rook uit de woning te krijgen, moest nog een ruit, die door de hitte toch al op springen stond, worden ingeslagen.Het brandje werd met behulp van één straal geblust. Duidelijk was dat het binnen erg heet was geweest. De brandweer was dan ook net op tijd om te voorkomen dat er een uitslaande brand zou ontstaan.

SOEST Dalweg -- ~  18 januari  2016 ~ 032

Van de hoogwerker die was ingezet, hoefde uiteindelijk geen gebruik gemaakt te worden. Gedurende de afhandeling van het incident was een deel van de Dalweg afgesloten en moest het verkeer worden omgeleid.