Schoorsteenbrand en verkeersongeluk

Schoorsteenbrand en verkeersongeluk

Terwijl de ene ploeg in touw was voor een schoorsteenbrand aan de Dokter De Voslaan werd de tweede ploeg opgeroepen voor een verkeersongeval op de kruising Dorresteinweg-Industrieweg. Hier waren door een voorrangsfout twee auto’s met elkaar in botsing gekomen. Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij.

Het was een daverende klap waarmee een personenauto na door een bestelauto geraakt te zijn via drie bermpaaltjes gelanceerd werd en op z’n kant terechtkwam. De bestuurder van de gekantelde auto reed op de Dorresteinweg en wilde de kruising met de Industrieweg oversteken. Daarbij werd hij geraakt door de bestelauto die van rechts de kruising naderde waar de voorrangssituatie sinds kort is gewijzigd. De personenauto kwam aan de overkant van de kruising terecht.

Omdat hij benzine lekte, werd behalve de ambulance ook de brandweer ter assistentie gevraagd. Deze bleef standby totdat de berger beide zwaar beschadigde auto’s kwam ophalen. De bestuurder van de personenauto werd in de ambulance nagekeken, maar had geen verdere behandeling nodig.

SCHOORSTEENBRAND Drie kwartier eerder, om 19:15 uur, was de brandweer gealarmeerd voor een schoorsteenbrand in een woning aan de Dokter De Voslaan. Een voorbijganger had vlammen uit de schoorsteen zien komen en waarschuwde de bewoners. De brandweer zette de hoogwerker in om de schoorsteen te vegen. De bewoners kregen een negatief stookadvies.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers