Pannetje op vuur, deur dichtgeslagen

De bewoonster van een achthoog flat aan de Veenbesstraat moest maandagavond opnieuw aan de slag voor het avondeten nadat de aardappels die zij op het vuur had staan waren drooggekookt en aangebrand. Zij kon niet op tijd ingrijpen omdat zij bij het verlaten van de woning de deur in het slot was gevallen terwijl de sleutels aan de binnenkant zaten. Daarom werd de brandweer te hulp geroepen.

Om zo min mogelijk schade te veroorzaken, besloot men om de voordeur niet te forceren maar de komst van de hoogwerker af te wachten. Zodra de rookmelder zou afgaan, zou de deur alsnog opengebroken worden. Op het moment dat de rookmelder afging, was de hoogwerker net opgesteld en kon een brandweerman via een open raam de flat binnengaan, de deur van binnen opendoen en het pannetje met zwarte aardappels naar buiten brengen.

Dat was net op tijd, want de flatwoning kwam al behoorlijk onder de rook te staan. Dat was de enige schade die aan het interieur ontstond. De brandweer heeft de woning geventileerd. Daarna konden beide wagens terug naar de kazernes.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers