Kijkers gooien vuurwerk naar brandweer

Net als op veel andere plaatsen heeft de brandweer van Soest nieuwjaarsnacht te maken gehad met toeschouwers die vuurwerk gooiden naar brandweerlieden. Zij lieten zich daardoor niet afschrikken en blusten een buitenbrandje. Er werd niemand geraakt.

Het incident gebeurde op de Smitsweg waar op het speelveld bij een flatgebouw een picknicktafel en –bank in brand waren gestoken. Omdat de vlammen metershoog waren en dreigden een boom aan te tasten, besloot de brandweer het vuur niet vanzelf uit te laten gaan maar het te blussen. De inzet van één straal was daarvoor voldoende.

Zowel op de heen- als de terugweg kwam de brandweer verschillende brandjes tegen, maar die leverden allemaal geen gevaar op doordat er tonnen en vuurkorven werden gebruikt. Alleen op de Dalweg was een brandje op straat dat het wegdek zou kunnen aantasten. Daarom werd dit geblust.

Er was alleen nog een klein buitenbrandje op de Foekenlaan, maar verder hoefde de brandweer niet in actie te komen. Het was voor het korps een van de rustigste jaarwisselingen in jaren.

foto’s: Mark van Arkel

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers