Huizen ontruimd door gaslek

Bewoners van zes huizen aan de Gerrit van der Veenstraat moesten vrijdagmiddag hun huis uit terwijl bewoners van de huizen eromheen binnen moesten blijven en ramen en deuren gesloten houden als gevolg van een groot gaslek. Dat ontstond bij reconstructiewerkzaamheden aan de straat. Bij het graven van een boomvak scheurde de grijper van de graafmachine een ringleiding kapot bij een poging een achtergebleven boomstronk weg te halen. Het gas spoot met kracht uit de leiding.

De brandweer reed juist het kazerneterrein op bij terugkomst van een gaslek aan de Van Straelenlaan. De bemanning hoefde niet uit te stappen, de auto kon direct door naar de Gerrit van der Veenstraat. Daar zette de brandweer de omgeving ruim af en hield een straal paraat om direct te kunnen ingrijpen als de gaswolk te groot dreigde te worden. Er werden drie ploegen van netbeheerder Stedin ingeschakeld om de schade te herstellen.

Daarvoor moest de leiding aan twee kanten worden afgesloten. Omwonenden zaten daardoor lange tijd zonder gas. Uiteindelijk kon een begin worden gemaakt met het herstel van de leiding. De brandweer kon na anderhalf uur terug naar de kazerne.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers