Gebouw Abrona ontruimd door brand

Gebouw Abrona ontruimd door brand

De brandweerkorpsen van Soesterberg en Zeist zijn zaterdagavond om 21:10 uur uitgerukt naar zorginstelling Abrona aan de Planetenlaan in de wijk Sterrenberg in Huis ter Heide, direct grenzend aan Soesterberg. In een van de vijf woonafdelingen was brand ontstaan in een kledingkast. Toen de brandweer aankwam, was de bedrijfshulpverlening al begonnen met het in veiligheid brengen van de bewoners.

Omdat de omvang van de brand niet direct bekend was en ook niet of er nog bewoners binnen waren of slachtoffers, werden zowel de korpsen Soesterberg als Zeist gealarmeerd. Ook werden twee ambulances naar het brandadres gestuurd. Eén van de bewoners had rook ingeademd. Hij werd behandeld in de ambulance, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Nadat de brandweer het vuur had geblust, werd de afdeling geventileerd.  Toen de rook eenmaal was verdwenen,  konden de bewoners terug naar hun kamer. De schade in de kamer waar het vuur had gewoed, was aanzienlijk. Het team brandonderzoek werd ingeschakeld om de oorzaak van de brand, waarschijnlijk menselijk handelen, te achterhalen.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers